Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kollaborációk

A közös munka mindig kihívást jelent, de inspirációs forrást is, mindkét fél számára. Nagy örömünkre szolgál, hogy számos designer és művész szeretne velünk együtt dolgozni. A más alkotókkal való együttműködések lehetőséget adnak arra, hogy változatos munkafolyamatokat biztosítsunk munkavállalóink számára és különböző technikákkal ismertessük meg őket, ez egyben sokrétű termékpalettát is nyújt a márka számára.

AUTISTIC ART × MAACRAFT (2022)

Az Autistic Art Alapítvány felkérésére Zoltán Gabi, autizmussal élő alkotó rajzaival tette különlegesebbé a Mökki kutyaágy egy új darabját. Gabi mind a Maacraft, mind az Autisticart programját is erősíti, ezért nem is lehetne számunkra kedvesebb ez az egyszeri tárgy.

KÁRAI DÁVID × MAACRAFT (2021)

Az ismert gasztroszakember és szakács felkérésére készült ez a rendhagyó, limitált példányszámú piknikkosár. Dávid kérésére egy háton hordható, több funkciójú és nagy teherbírású termék született, mely megfelel a városi emberek igényeinek. A termékek elkészítésében a Búzavirág Alapítvány megváltozott munkaképességű munkavállalói segítették munkánkat. 

MADZAG × MAACRAFT (2020)

A Maacraft egyik legújabb terméke egy kollaboráció keretein belül jött létre, melyet a Madzag tervezőjével, Molnár Melindával együtt álmodott meg műhelyünk közössége. A következőkben a márka különleges termékpalettáján egy olyan újdonság jelenik meg, mellyel vásárlóink kis kedvenceinek is szeretnénk kielégíteni igényeit. A kollekció a Tű, Cérna, Szeretet – a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén
Megyei Szervezetének közreműködésével jöhetett létre. 

MAGYAR MADÁRTANI EGYESÜLET × MAACRAFT (2019)

A MME szakmai támogatásával jöhetett létre egyik legnépszerűbb termékegyüttesünk; vagyis JANCSI, PÖTYI és BENCE madáretetőink. A természetes környezetünk fontos szereplői a madarak, akik leginkább a téli időszakban igénylik az odafigyelésünket. Nem tudunk elég hamar felkészülni az etetési időszakra így hát ideális ajándékok lehetnek a MAACRAFT madáretetői, hiszen emlékeztetnek minket a madártársadalom fontosságára . 

BARKA SZOCIÁLIS FARM × MAACRAFT (2019)

TOMCSÁNYI TÁSKA KOLLEKCIÓ × MAACRAFT (2018)

Tomcsányi Dóri segítségével 4 darabból álló táskakollekciót álmodtunk majd valósítottunk meg, mely harmóniában van a TOMCSANYI nyári darabjaival.  A TOMCSANYI retrospektív esztétikájából és a Maacraft anyagaiból két különböző típusú táska született, melyek egy kisebb és egy nagyobb változatban lesznek kaphatóak. A már jól ismert fa anyagok (rétegelt lemez, fenyő, fűzvessző, háncs) használatával strapabíró, időtálló darabok születtek. A táskák a műhelyünkben kézzel készülnek, ezért garantáltan egyedi lesz minden darab.

COLLECTIVE PLANT × MAACRAFT (2017)

Az autizmus hónapjához tartozó eseményünkre a Collective Plant állított össze jó minőségű herbatea keverékeket. Ezek a különleges mixtúrák nyugtató, vagy éppen élénkítő hatással bírhatnak és nagyon különleges ízélménnyel bírnak. A Collective Plant természet szeretete nagyon közel áll a MAACRAFT közösségéhez, ezért azóta is számíthatunk rájuk a műhely kertjéből származó saját teakeverékeink összeállításában.

MAUTNER ZSÓFI × MAACRAFT (2017)

A gasztronómia és a konyhakultúra bűvöletében töltöttük Mautner Zsófival történt együttműködésünket. A közkedvelt Chili&Vanilia blog szerzője ötleteivel segítette a főzésnek szentelt termékeink létrehozását. A konyhai kiegészítőkből álló limitált kollekciónk bemutatóján pedig maga Zsófi kápráztatta el főztjével a résztvevő közönséget. 

KEZEMURA × MAACRAFT (2016)

A Kezemura egy budapesti kerámia márka, amelynek termékeit a japán tea szertartások inspirálják. Somoskői Gábor, a Kezemura tervezője több napot töltött el a Miskolci Autista Alapítvány műhelyében és a kerámia alapjaira tanította az autista fiatalokat. Az Összeillő darabkák kollekció lett a közös munka eredménye. Az autista fiatalok a fa fogantyúkat, tetőket és szűrőt készítették, míg a Kezemura a kerámiákat szolgáltatta.

BARTHA MÁTÉ × MAACRAFT (2016)

Bartha Máté vizuális művész által készített fotó- és videó anyag, hűen bemutatja a MAACRAFT közösségét és a köré szerveződő alapítvány fontos munkáját. Az audiovizuális anyagból kiállításokat szerveztünk szerte Budapesten, illetve egy összefoglaló kiadvány is összeállt. A projekt célja, hogy közelebb hozza és bemutassa az autista és értelmi sérült embereket a többségi társadalom számára. Máté sok időt töltött az autista otthonban, a fiatalokat megismerve és fotózva, így készülhetett el ez a rendkívüli anyag, bensőséges, intim fotókkal és videókkal 2016-ban.

AU WORKSHOP × MAACRAFT (2015)

Az AU Workshop egy budapesti építész iroda, amely a tervezés mellett különböző léptékű kísérleti műhely munkáinkat is vállal. Egy közös nyári munka során 2015-ben a MAACRAFT dolgozóival közösen építettek egy növény szárítót a műhely fűszerkertjében, melyben a friss fűszer- és gyógynövényeket a szél szárítja ki, így tartósítva azokat. A kis pavilon belsejében pedig egy kis ücsörgő részt alakítottunk ki, ahol az ember elmerülhet a gondolataiban, kikapcsolhat, meditálhat a növények aromákkal teli fülkében. A szárítóból kikerülő növényekből készülnek a műhely teás és fűszeres csomagjai.

MERÉNYI BICYCLES × MAACRAFT (2014)

Merényi Dániellel, a hazai, egyedi készítésű biciklik nagymesterével való 2014-es együttműködés során egy „short john” típusú teherhordó bringa csomagtartóit készítették el a MAACRAFT dolgozói. Maguk a tárolók fűzvessző és rétegelt lemezből készült konstrukciók. A kollaboráció kosarai bekerültek az Iparművészeti Múzeum Bringológia kiállítására.

 

 

Az oldal tetejére